Auringonkukka-marenkitikkarit


Auringonkukka-marenkitikkarit n. 12kpl

3 kananmunan valkuaista


Lisäksi tarvitset myös pursotinpusseja sekä tyllia. Näissä kukan keskustaan on käytetty Wiltonin isoa 1B kukkatyllaa  ja terälehtiin Wiltonin isoa lehtityllaa #366 sekä Wiltonin 1M tyllaa


Laita uuni lämpeämään noin 90-100 asteeseen ja laita leivinpaperit valmiiksi kahdelle uunipellille. Laita valmiiksi myös pursotin pussit ja niihin tyllat. 

Erottele valkuaiset huolellisesti ja ala vaahdottamaan niitä sähkävatkaimella tai yleiskoneella. Lisää sokeri pikkuhiljaa parissa, kolmessa erässä. Vatkaa vaahtoa kunnes se on niin jämäkkää ettei valuisi vaikka kulhon kääntäisi nurin. 
Jaa marenkivaahto noin kahteen osaan ja värjää ne haluamasi sävyiseksi pastaväreillä.

Pursota pellille ensin parin sentin pituinen pätkä ruskealla marenkivaahdolla ja laita siihen tikunpää jolloin se pysyy hyvin paikallaan. Pursota sen jälkeen siihen tikun päälle ensin kukan keskusta ja sitten reunoille terälehdet haluamallasi tyllalla. 

Yhdelle pellille mahtuu noin 5-6 marenkitikkaria hieman koosta riippuen, ne kannattaa astetella pellille limittäin tai joka toinen eri päin jolloin pellille saa mahtumaan mahdollisimman monta. 

Paista marenkitikkareita noin pari tuntia kunnes ovat täysin kuivia. 

Voit kääriä valmiit marenkitikkarit vaikkapa sellofaaniin ja viedä lahjaksi syötävän kukkakimpun!

Kommentit