Hämähäkki -hattarakakku


Tämä hämähäkki-kuvioinen kakku pitää sisällään vaniljaisen hyydykekakun salmiakkikiilteellä. Pinnalla on hattaraa ja koristeena hämähäkkejä.

Suklaasiirtoarkin käyttöohjevideon löydät täältä.

Hämähäkki -hattarakakku

pohja:
1pkt Oreo-keksejä tai Turkinpippuri mini-dominoita
n.75g sulatettua voita

täyte:
2,5dl vispikermaa
0,5dl sokeria
200g vanilja tuorejuustoa
2tl vaniljatahnaa
4 liivatelehteä
tilkka vettä

kiille:
1,5dl Haganol-salmiakkimixeriä
1dl vettä
3 liivatelehteä

suklaasiirtoarkki
n. 150g valkoisia candy melts-nappeja

hattaraa
koriste hämähäkkejä

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon voisula.
Painele massa reunavuoan (halk. noin 18cm) pohjalle. Reunavuoan reunoille kannattaa asettaa reunakalvo.
Laita jääkaappiin hetkeksi.

Laita liivatelehdet (4kpl) kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada se sitten ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon. Kaada sitten koko seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään hetkeksi. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri ja vesi. Kiehauta ja sulata joukkoon liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä kattilassa hetki. Kaada sitten se hyytyneen vaniljaseoksen päälle lusikan kautta. Näin estät vaniljakerroksen sulamisen ja sekoittumisen salmiakkikiilteen joukkoon. Laita kakku jääkaappiin yön yli hyytymään.

Sulata melts-napit mikrossa. Leikkaa suklaasiirtoarkki pitkittäissuunnassa puoliksi. Levitä sula meltsmassa toisen arkkisuikaleen päälle, karhealle puolelle ja aseta se saman tien kakun reunaan kiinni. Tee toinen suikale samalla tavalla ja laita kakun reunaan. Anna niiden hetken verran olla ennenkuin varovasti alat irrottamaan kalvoa siirtoarkista pois.

Koristele lopuksi hattaralla ja hämähäkeillä (ei syötäviä).
HUOM! hattara sulaa nopeasti eli aseta se kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.Kommentit