Kinkkuvoileipäkakku joulun pyhiksi


Joulun pyhinä voi napostella vähän sitä ja tätä lähes koko ajan eikö? Usein pelkkä kinkku jo alkaa kyllästyttämään vaikka sitä olisi yllinkyllin tarjolla. No, kinkun voi taikoa vaikka voileipäkakun sisään ja taas maistuu.

Jouluinen lihavoileipäkakku
(ohje 20 hlö)

18kpl ruisvuokaleipäviipaletta (esim. Pirkka)
12kpl paahtoleipäviipaletta (esim. Iso Paahto)
2-3dl lihalientä 

1.täyte
n.250g joulukinkkua pieninä paloina
1 punainen paprika
150g creme fraichea
1rkl majoneesia
mustapippuria
ripaus suolaa

2. täyte
2dl sinappikurkkusalaattia
150g creme fraichea
1rkl majoneesia

kuorrutus:
3 x 200g ruohosipulituorejuustoa
salaattia
kinkkuleikkelettä
meetvurstia
leipäjuustoa

Valmista täytteet sekoittamalla täytteen 1. ainekset keskenään yhdessä kulhossa ja täytteen 2. aineet toisessa kulhossa.
Valmista lihaliemi lihaliemikuutiosta.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen alusta tuorekelmulla jättäen reilut tuorekelmu suikaleet "yli".
Laita ensin 9 ruisleipäviipaletta vieri viereen, kostuta lihaliemellä ja lusikoi päälle kinkkutäyte.

Asettele sitten 6 paahtoleipäviipaletta kinkkutäytteen päälle. Kostuta ne lihaliemellä ja lusikoi päälle sinappikurkkutäyte. Laita niiden päälle 9 ruisleipäviipaletta ja kostuta. 
Käännä tuorekelmun ylimääräiset suikaleet kootun voileipäkakun päälle tiiviisti. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

Avaa kelmut ja keikauta kakku toiselle alustalle, tarjoilualustalleen.
Levitä tuorejuustot palettiveitsen avulla tasaisesti kakun päälle. Koristele salaatilla, leikkeleillä ja juustolla.
VINKKI! Voit ottaa pienillä piparimuoteilla hauskoja muotoja leipäjuustosta koristeeksi.

Kaiken kruunaa kaunis puinen kakunkoriste.

Nauttikaa yhdessä, Joulu iloa!

Kommentit

Lähetä kommentti