Taiteilijan porkkanakakku
150g pehmeää voita
2dl fariinisokeria
1dl öljyä
4 kananmunaa
2tl kanelia
2dl vehnäjauhoa
2dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1,5dl piimää
5dl porkkanaraastetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää öljyä tippa
kerrallaan kovasti vatkaten. Lisää seuraavaksi kananmunat yksitellen.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan
nuolijalla. Lisää lopuksi piimä ja porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun reunavuokaan ja paista pohja 225c asteessa noin 15-20min.
kreemi
150 voita (huoneenlämpöistä)
250g tuorejuustoa (philadelphia)
Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää makutomusokeria vähitellen, että kuorrute
lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto nuolijalla käännelle.
Sivele kreemiä jäähtyneen piirakan päälle. Voit halutessasi värjätä progel-pastavärein pieniä
määriä kreemiä ja maalata palettiveitsellä kakun pintaan esimerkiksi
kukkia.
Kommentit
Lähetä kommentti