Äitienpäivän kääretorttu


Äitienpäivän kääretorttu

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
3/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrutus:
2,5dl vispikermaa
1prk mansikkarahkaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria

koristeeksi:
voikreemiruusuja

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille, levitä tasaiseksi levyksi ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Ota pelti uunista ja kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi. Anna jäähtyä hetken ennen täytettä.
Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytteestä noin puolet kääretorttupohjalle. Kääri rullalle ja laita maustumaan hetkeksi jääkaappiin.
Laita jäljelle jäänyt vaahtoseos pursotinpussiin, jossa on 1M tylla.
Kun kääretorttu on maustunut hetken (30min.) jääkaapissa, pursota sen pintaan ruusukkeita ja koristele tuoreilla vadelmilla, koristerakeilla, voikreemiruusuilla sekä Äiti-kakunkoristeella.


Voikreemiruusujen tekovideon löydät Confetin Instagramista.

Kommentit