Pääsiäisen marenkipesät


Marenkipesät voi täyttää jäätelöllä, moussella tai vaikkapa mämmillä ja koristella tuoreilla marjoilla sekä suklaamunilla.

Marenkipesät

2 kananmunanvalkuaista
progel pastaväri ruskea ja kastanja

täytteeksi
jäätelöä
kinuskia
tuoreita marjoja
suklaamunia

Vatkaa valkuaisia kunnes siitä tulee valkoista kevyttä vaahtoa, lisää sitten tomusokeri kolmessa erässä kovasti vatkaten. Marenki on valmista kun siitä jää teräviä huippuja vatkaimeen kun nostat sen kulhosta.
Värjää massa, ja siirrä se ruohotyllalla varustettuun pursotinpussiin. Kuumenna uuni 90c asteeseen.
Käännä puolipallovuoka ylösalaisin pellille. Pursota massa aloittaen noin puolestavälistä kupolia ylöspäin pallon ympäri kunnes saavutat keskustan josta tulee marenkikupin pohja. Paista uunin keskitasolla noin 1-1,5h. Marenki on valmista kuin se on täysin kuivaa ja irtoaa helposti vuasta. Anna kuppejen jäähtyä ja irroita varovasti muotista. 

Täytä kupit haluamallasi täytteillä ja koristele.
Marenkipesät kannattaa tarjoilla heti täytön jälkeen, koska muuten ne pehmenevät ja hajoavat.


Kommentit