Marenkipesät voi täyttää jäätelöllä, moussella tai vaikkapa mämmillä ja koristella tuoreilla marjoilla sekä suklaamunilla.
Marenkipesät
2 kananmunanvalkuaista
200g makutomusokeria
täytteeksi
jäätelöä
kinuskia
tuoreita marjoja
suklaamunia
Vatkaa valkuaisia kunnes siitä tulee valkoista kevyttä
vaahtoa, lisää sitten tomusokeri kolmessa erässä kovasti vatkaten. Marenki on
valmista kun siitä jää teräviä huippuja vatkaimeen kun nostat sen kulhosta.
Käännä puolipallovuoka ylösalaisin pellille. Pursota massa
aloittaen noin puolestavälistä kupolia ylöspäin pallon ympäri kunnes saavutat
keskustan josta tulee marenkikupin pohja. Paista uunin keskitasolla noin
1-1,5h. Marenki on valmista kuin se on täysin kuivaa ja irtoaa helposti vuasta.
Anna kuppejen jäähtyä ja irroita varovasti muotista.
Täytä kupit haluamallasi
täytteillä ja koristele.
Marenkipesät kannattaa tarjoilla heti täytön jälkeen, koska muuten ne pehmenevät ja hajoavat.
Kommentit
Lähetä kommentti