APUA! Merirosvojen kaappaus


Matkamme maailman ympäri jatkui ja päätimme vaihtaa mannerta Greta Thunbergimaisesti eli seilaten. Ja kuinkas kävikään, merirosvot hyökkäsivät Tyynellä valtamerellä. Laivamme kaapattiin ja jouduimme pariksi päiväksi merirosvojen armoille. Näimme hurjia merirosvoja, heidän seikkailusuunnitelmansa sekä aarrekartan, meitä uhattiin tykinkuulilla ja jouduimmepa kävelemään lankkuakin pitkin. Meri alla kuhisi haita ja krokotiilejä.

Toisena kaappauspäivänä pääsimme kuitenkin merirosvojen nukkuessa livahtamaan karkuun ja nyt olemme jo lähes perillä seuraavassa kohteessamme.
Huh, miten hurja kokemus!


Hurjat merirosvo-popsit
10-12kpl

n.200g kaurakeksiä
3rkl vaniljatuorejuustoa

mustaa pastaväriä
 
Murskaa keksit ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Valmista kaikki popsit näin ja laita ne noin 30 minuutiksi jääkaappiin.  
Sulata valkoiset meltsit ,kasta tikkarin tikun pää sulaan massaan ja työnnä popspalloon. Kiinnitä tällä tavoin kaikkiin popseihin tikkaritikut. Kun tikut ovat kiinni, kasta koko pops valkoisessa meltsissä. Anna kuivahtaa hetken.
Sulata punaiset meltsit juoksevaksi ja kasta sitten popspallo hiukan vinossa pääosastaan siinä, näin pallo saa "huivin" päähänsä.
Värjää pieni osa valkoisesta meltsistä mustaksi pastavärillä. Laita se pursotinpussiin ja leikkaa pussin suuhun pieni reikä. Pursota sitten popsille suu sekä silmä ja silmälappu.



Aarrekartta -mokkapalat
(pellillinen)

3 munaa
3dl sokeria
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
225g sulatettua voita

kuorrute:


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 250 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Anna levyn jäähtyä ennen kuorruttamista. 
Valmista kuorrute pussin ohjeen mukaan ja levitä mokkapalalevyn päälle. Aseta kakkukuva ja koristele reunat halutessasi koristerakeilla
Leikkaa levy veitsellä annospaloiksi.

VINKKI! Tavallisista kumipalloista saa todella kestäviä vesi-ilmapalloja. Niitä voi heitellä melko kauan ennenkuin pallo hajoaa.


VINKKI! Hauska merirosvojuhlien leikki: lankulla kävely. Tarvitset sinisen pöytäliinan, pahvia hain eviin ja lankkuun. Jos kotoa löytyy kivaa rekvisiittaa, niin sitä kannattaa hyödyntää.


VINKKI! Hauska tekeminen juhliin ovat myös siirtotatuoinnit, joista edelleen kaikki lapset pitävät


Kommentit