Matka maailman ympäri: Kiina


Nǐ hǎo!

Matkamme on loppusuoralla, enää muutama matkakohde ja palaamme kotimaan kamaralle. Pientä matkaväsymystä on nähtävissä, mutta kaikki se haihtuu pois kun näkee muuria silmän kantamattomiin, Kiinanmuuria nimittäin. Aivan älyttömän upea ja historiallinen paikka. Tämä kuulemma näkyy avaruudestakin. 

Seitsemäs matkakohteemme on siis Kiina. Kiinahan on ollut tässä viime kuukausina kaikkien huulilla, no ei siitä sen enempää. Me tultiin tänne katsomaan Kiinanmuuria ja pandoja.
Niin ja juomaan kupillinen vihreää teetä.


Suklainen kääretorttu kirsikkatäytteellä

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
1/2dl vehnäjauhoja
2rkl premium kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

täyte:
2prk (2x200g) kermarahkaa
2rkl sokeria
noin 2dl kirsikkahilloa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille, levitä tasaiseksi levyksi ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Ota pelti uunista ja kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi. Anna jäähtyä hetken ennen täytettä. 
Vinkki! levy kannattaa kääriä puhtaan keittiöpyyhken kanssa rullalle jäähtymään. Tuo antaa levylle muodon eikä se repeile kun laitat täytteen ja käärit levyn uudelleen rullalle.
Sekoita täytteen ainekset kaikki keskenään. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri se rullalle. Laita maustumaan hetkeksi jääkaappiin.

Voit koristella pinnan kevyesti kaakaojuomajauheelle (leivonta kaakao on liian voimakkaan makuista) ja sokerimassasta tehdyillä kirsikankukilla.
Kirsikankukat saat tehtyä helposti joko kirsikankukka-muotilla tai terävälehtisemmällä muotilla .


Tämä vuodenaika on yksi parhaimmista täällä, koska kirsikankukat ovat täydessä loistossaan.


Jäämme tänne hetkeksi vielä ihailemaan kukkaloistoa ja pandoja. 
Nähdään taas.

Zài jiàn!  再见!

Kommentit