Viimeinen matkakohteemme Kreikka oli teidän valinta ihanat lukijat ja seuraajat.
Kreikan lämpö hellii meitä viimeisinä matkapäivinä, nautimme pitaleipiä ja tsatsikia.
Kotimaan kamara kutsuu ja pääsemme nauttimaan Suomen kesästä kuten te kaikki muutkin.
Kreikan lämpö hellii meitä viimeisinä matkapäivinä, nautimme pitaleipiä ja tsatsikia.
Kotimaan kamara kutsuu ja pääsemme nauttimaan Suomen kesästä kuten te kaikki muutkin.
Pitaleivät
8kpl
3dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
6-7dl vehnäjauhoja
täyte:
halloumi
salaatti
kurkku
tomaatti
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja ohuelti. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
Kauli taikinapallot noin 15cm halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan.
Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.
Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko. Työnnä täytteeksi paistettua halloumia, salaattia, kurkkua, tomaattia ja majoneesia. Laita lautaselle tsatsikia ja nauti.
Tsatsiki
puolikas kurkku
1/2tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2dl turkkilaista jogurttia
1tl sokeria
mustapippuria
(tuoretta minttua)
Raasta kurkku. Laita siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.
Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Kiitos kaikille kanssamatkustajille. Toivottavasti teillä oli yhtä kivaa tässä matkustella kuten meillä ja toivottavasti mieliin tarttui kivoja ideoita, joita sitten voi jokainen itse jalostaa omiin juhliin sopiviksi.
Heipparallaa!
8kpl
3dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
6-7dl vehnäjauhoja
täyte:
halloumi
salaatti
kurkku
tomaatti
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja ohuelti. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
Kauli taikinapallot noin 15cm halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan.
Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.
Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko. Työnnä täytteeksi paistettua halloumia, salaattia, kurkkua, tomaattia ja majoneesia. Laita lautaselle tsatsikia ja nauti.
Tsatsiki
puolikas kurkku
1/2tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2dl turkkilaista jogurttia
1tl sokeria
mustapippuria
(tuoretta minttua)
Raasta kurkku. Laita siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.
Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Kiitos kaikille kanssamatkustajille. Toivottavasti teillä oli yhtä kivaa tässä matkustella kuten meillä ja toivottavasti mieliin tarttui kivoja ideoita, joita sitten voi jokainen itse jalostaa omiin juhliin sopiviksi.
Heipparallaa!
Kommentit
Lähetä kommentti