Vadelma-boysenmarja juustokakku





Vadelma-boysenmarja juustokakku

Pohja
225g huoneenlämpöistä voita
1,75dl ruokosokeria
2 keltuaista
4,5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa

Täyte
1 prk mascarpone juusto
250g pakaste  vadelmia
250g pakaste boysenmarjoja

Kinuski
2dl kermaa
1,5dl ruokosokeria/ fariinisokeria
2rkl vehnäjauhoja
50g voita
2tl vaniljauute
0,5tl suolaa

Lisäksi tarvitset vuoan ja paistokuulia tai vaikka kuivattuja herneitä pohjan päälle paiston ajaksi. 

Aloita keittämällä marjat kattilassa noin viiden minuutin ajan. Soseuta sileäksi ja anna jäähtyä.

Pohja:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa. Lisää vaniljauute. Sekoita jauhoihin suola ja lisää jauhot voivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.  Lisää viimeiseksi vadelmarouhe ja painele vuokaan. 
Laita pohjan päälle leivinpaperi ja paistokuulat tai esim kuivatut herneet painoksi. Paista pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Poista herneet ja paista vielä hetki kunnes pohja näyttää kuivalta. Anna jäähtyä kunnolla.

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista marjasose siivilän läpi poistaaksesi siemenet. Sekoita mascarpone ja marjasose, säästä noin 0,5dl marjasosetta liivatteelle. 
Kuumenna säästetty marjasose ja sekoita siihen hyvin puristetut liivatteet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Maista täytettä ja lisää sokeria tarvittaessa. Muista että kinuski ja pohja ovat makeita joten täyte kannattaa jättää raikkaaksi ja hieman kirpeäksi. Kun liivate on jäähtynyt sekoita se juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja aseta jääkaappiin pariksi tunniksi. Kun aloitat kinuskin tekemisen siirrä kakku pakkaseen. 

Kinuski:
Sekoita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta kunnes seos sakenee selvästi. Poista lämmöltä ja kaada toiseen astiaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada kakun päälle. Siirrä takaisin jääkaappiin ja anna jähmettyä. Kun kakku on jääkaapissa sitä ei kannata säilyttää laatikossa tai muuten tiiviisti pakattuna  sillä kinuski kerää nestettä ja muuttuu nestemäiseksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti. Itse käytin koristeluun marjoja, sitruunamelissaa, kermapursotusta, syötäviä orvokkeja ja syötäviä koristeita, kinuskikaramellejä ja syötävää lehtikultaa

Mikäli haluat tehdä kakun vaikka normaaliin 26cm reunavuokaan puolita pohjan ohje ja tuplaa täytteen ohjen niin saat kauniin korkean juustokakun 

Kommentit