Bagelit



Bagels

5dl kädenlämpöistä vettä
1rkl vaaleaa siirappia
2tl suolaa
50g hiivaa
4dl sämpyläjauhoja
6-7dl vehnäjauhoja
1dl öljyä

Vettä keittämiseen 

Siemeniä bageleiden päälle (itse käytin Seesaminsiemeniä ja Unikonsiemeniä)

Täytteet
Philadelphia tuorejuustolla, salaatilla ja kalkkunaleikkeellä. 

Bagelit sopivat myös erittäin hyvin esimerkiksi grillatun broilerhampurilaisen sämpyläksi! 

Lämmitä vesi ja sekoita siihen siirappi, suola ja  hiiva. Vatkaa taikinaan sämpyläjauhot ja vaivaa taikinaan noin puolet vehnäjauhojen määrästä. Lisää jauhoja kunnes taikina alkaa irtoilemaan kulhon reunoilta. 
Anna taikinan nousta 20-30min liinana alla.
Kumoa leivinpöydälle ja laikkaa palasiksi. 
Pyöritä pulliksi ja anna nousta vielä 15-20min liinana alla. Paina sormella kolo keskelle juuri ennen keittämistä
Keitä bagelseja noin yhden minuutin ajan vedessä ja siirrä sitten reikäkauhalla leivinpaperille pellin päälle. Ripottele siemenet kostean pinnan päälle ja paista uunin keskitasolla 225c asteessa noin 12-15 min.

Täytä ja tarkoile kätevissä grillitaskuissa.


Kommentit