Bagels
5dl kädenlämpöistä vettä
1rkl vaaleaa siirappia
2tl suolaa
50g hiivaa
4dl sämpyläjauhoja
6-7dl vehnäjauhoja
1dl öljyä
Vettä keittämiseen
Siemeniä bageleiden päälle (itse käytin Seesaminsiemeniä ja
Unikonsiemeniä)
Täytteet
Philadelphia tuorejuustolla, salaatilla ja
kalkkunaleikkeellä.
Bagelit sopivat myös erittäin hyvin esimerkiksi grillatun
broilerhampurilaisen sämpyläksi!
Lämmitä vesi ja sekoita siihen siirappi, suola ja hiiva. Vatkaa taikinaan sämpyläjauhot ja vaivaa
taikinaan noin puolet vehnäjauhojen määrästä. Lisää jauhoja kunnes taikina
alkaa irtoilemaan kulhon reunoilta.
Anna taikinan nousta 20-30min liinana alla.
Kumoa leivinpöydälle ja laikkaa palasiksi.
Pyöritä pulliksi ja anna nousta vielä 15-20min liinana
alla. Paina sormella kolo keskelle juuri ennen keittämistä
Keitä bagelseja noin yhden minuutin ajan vedessä ja siirrä
sitten reikäkauhalla leivinpaperille pellin päälle. Ripottele siemenet kostean
pinnan päälle ja paista uunin keskitasolla 225c asteessa noin 12-15 min.
Täytä ja tarkoile kätevissä grillitaskuissa.
Kommentit
Lähetä kommentti