Passion
bebet
Pohja
150g voita (huoneenlämpöistä)
1dl sokeria
0,25 dl dr. Oetker luomu vaniljasokeria
1 keltuainen
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
Kreemi
150g huoneenlämpöistä voita
2dl tomusokeria
1dl siivilöityä passionhedelmää
Kuorrute
Noin 0,5dl nestettä, esim vettä tai mehua
Koristeita mielesi mukaan
Taikinaa varten vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää
keltuainen ja vatkaa vielä hetki. Lisää lopuksi jauhot ja työstä taikinaksi.
Mikäli taikina tuntuu liian murenevalta lisää teelusikallinen kerrallaan maitoa
taikinaan.
Voitele tartalettivuoka ja painele taikina vuoan koloihin. Paista pohjia
200c asteessa noin 8-10min.
Kun pohjat jäähtyvät voit tehdä kreemin. Aloita
puristamalla passionhedelmien sisältö siivilään. Purista siivilän läpi mehu ja
sekoita se yhteen yhden desin tomusokeria kanssa.
Vatkaa voi kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää siihen loput
sokerista ja vatkaa sileäksi. Lisää sitten passionhedelmä ja vatkaa nopeasti
tasaiseksi. Siirrä täyte pursotinpussiin. Pursota kreemi hyvin jäähtyneisiin
pohjiin ja silota pinta pienellä palettiveitsellä.
Siirrä bebet jääkaappiin jähmettymään.
Odota noin 30min kunnes kreemi on jähmettynyt ja valmista
sitten kuorrute. Sekoita tomusokeriin tippa kerrallaan nestettä kunnes kuorrute
on hieman valuvaa. Lisää väriaine. Kuorruta ohuesti ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti