Saaristolaisleipä
2,5dl piimää
25g hiivaa
1tl suolaa
0,25dl siirappia
0,5dl spelttijauhoja
0,5dl vehnälesettä
0,5dl mallas
1dl ruisjauhoja
n. 2 -2,5 dl vehnäjauhoja
Voita vuoan voiteluun
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi välillä sekoittaen. Murenna
hiiva piimän joukkoon ja lisää siirappi sekä suola. Sekoita taikinaan kaikki
muut ainekset paitsi vehnäjauho. Lisää vehnäjauhoa hieman kerrallaan kunnes
taikina ei ole vetistä mutta ei vielä irtoile kulhon reunoilta. Anna taikinan levätä
15-30min kulhossa liinan alla. Voitele vuoka sulatetulla voilla pensselin
avulla. Kaada taikina vuokaan ja anna nousta liinan alla 1,5-2 tuntia.
Paista leipää
175 asteessa noin 1,5 tuntia.
Mikäli haluat leivästä makeamman, voit kumota leivän vielä lämpöisenä ja sivellä siirappia pintaan.Leipää kannattaa säilyttää jääkaapissa ja on parhaillaan parin
päivän kylmässä levon jälkeen. Leivän voi myös hyvin pakastaa.
Kommentit
Lähetä kommentti