Kettu -kakkutikkarit


 Syksyiset kettu-kakkutikkarit
8kpl

150g voita
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2,5dl venhäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

kuorrute:
koristerakeita mm. Dr Oetker Earth Cocoa luomu

Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi.
Voitele kakkutikkari-vuoan koloset (vuokapakkaus sisältää puiset tikkaritikut) ja jaa taikina kolosiin. 
Laita jokaiseen tikkaritikku ja levitä taikinaa niin että tikku peittyy kakkuseen.
Paista 180 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Anna kakkutikkareiden jäähtyä kokonaan ennen koristelua.

Sulata oranssi decomelts esim. korkeahkossa kahvikupissa. Siinä pystyt hyvin dippaamaan sitten kakkutikkarit. Dippaa tikkarit pariin kertaan, anna niiden välissä kuivua, jotta saat peittävän ja tasaisen pinnan tikkariin.
Syötävään kakkukuvaan voi tulostuttaa millaisia kuvia vaan, leikata ne ja koristella mm. nämä tikkarit. Aseta kuva heti dippauksen jälkeen ennen kuin melts ehtii kovettua.

Voit koristella myös herkullisella jorugtin makuisella decomeltsillä sekä erilaisilla rakeilla kakkutikkarit.



Kommentit