Pääkallo-kakkuset


Pääkallo-kakkuset
(soveltuvat myös ketogeeniseen, vhh ja gluteenittomaan ruokavalioon)

2dl mantelijauhoja
1/2dl pofiberiä
1tl ksantaania
3/4dl karppisokeria 
1/2tl soodaa
1tl kanelia
2tl piparkakkumaustetta
1/2tl kardemummaa
100g voita
1dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa

Sekoita isossa kulhossa ensin kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sitten sulatettu voi, jogurtti ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina pääkallo-vuoan voideltuihin koliohin tasaisesti jokaiseen. Voit jauhottaa vuoan kolot mantelijauholla, jos tahdot.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Anna kypsien kakkusten jäähtyä vuoassaan vähintään 20 minuuttia. Kumoa sitten pääkallot, ne irtoavat vuoasta helposti.

Alkuperäinen resepti on Ketoreseptit-sivulta, josta löytyy tähän ruokavalioon paljon kivoja reseptejä lisää.



Kommentit