Ihannekakku
4 kananmunaa
5,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl vettä
200g voita
1 appelsiinin kuori ja mehu
Kiehauta vesi kattilassa ja nosta voi joukkoon. Sekoita kunnes voi on sulanut. Anna hiukan jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Lisää haalea vesi-voiseos sekä appelsiinimehu taikinaan koko ajan hiljalleen vatkaten.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakkua tikulla. Jos tikkuun ei tartu mitään, kakku on kypsä.
Anna kakun levätä vuoassaan vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.
Koristele Confetin lumijauheella, joka ei sula lämpimänkään leivonnaisen päällä.
Kommentit
Lähetä kommentti