Piparishotit voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä.
Itse kupit ovat tavallista piparitaikinaa, joka on paistettu kupin muotiin Wiltonin shottilasi-vuoalla.
Piparitaikina kannattaa leikata suorakaiteen muotoon, laittaa se shottilasin reunaan ja kääntää sitten yli menevä osa pohjaksi. Koska vuoka on silikonia, pystyt painelemaan reunasauman kiinni sekä pohjan tiiviiksi.
Piparishotteja kannattaa paistaa noin 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarkkailea paistoa etteivät ne pala, mutta kypsyvät. Anna kuppien jäähtyä muotissaan täysin ennen varovaista irrotusta.
Piparminttumousse 8 piparishottiin
1,5dl vispikermaa
1,5dl mascarponea
2-3rkl tomusokeria
piparminttukarkki rouhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone, sokeri sekä karkkirouhe. Sekoita tasaiseksi. Laita pursotinpussiin ja täytä shottilasit. Koristele ja tarjoile.
Sinihomejuustomousse
3dl sinihomejuustomurua
0,5-1dl kuohukermaa
viikunahilloa
Vatkaa sähkövatkaimella sinihomejuustomurua tasaiseksi lisäten kermaa joukkoon hiljalleen. Seos on valmista kun se on tasaisen pursotettavaa. Laita pursotinpussiin. Piparishotin pohjalle voi laittaa teelusikallisen viikunahilloa ja päälle pursottaa sinihomejuustomoussen. Koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti