Kasvispiirakka


 Kasvispiirakka

2dl mantelijauhoja
1dl pofiberiä
1dl vegaanijuustoraastetta
1/2rkl psylliumia
1tl suolaa
3/4dl vettä
1/2dl oliiviöljyä

täyte:
kasviksia (porkkala, parsakaali, kukkakaali, ruusukaali)
suola, mustapippuri
2 1/2dl soijajugurttia

Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen. Painele taikina piirakkavuoan  24cm pohjalle ja reunoille.
Paista kasviksi oliiviöljyssä kunnes ovat hiukan pehmenneitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi käyttää yrttejäkin.
Kaada kasvikset piirakkataikinan päälle. Levitä sitten soijajugurtti ja paista 200 asteessa noin 15-25 minuuttia. Tarkkaile ettei piirakan reunat kuivu liikaa, alenna lämpötilaa tarvittaessa.

Piirakka soveltuu vegaaneille, vähähiilihydraattiselle sekä ketogeeniselle ruokavaliolle.

Kommentit