Laskiaispulla
donitsit
2,5dl
täysmaitoa
2,5dl
vettä
1,5dl
sokeria
1tl
suolaa
2pss
kuivahiivaa
2 tl
Kardemummaa
10-14
dl vehnäjauhoja
50g
sulatettua voita
1
Flora kuohu
1pss
creamfix
Hilloa/
mantelimassaa
koristeeksi:
Lämmitä
nesteet kattilassa noin 42 asteeseen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
Sekoita
hiiva ja noin 8dl vehnäjauhoja keskenään. Sekoita neste ja jauhoseos keskenään
ja lopuksi voisula.
Anna
taikinan turvota liinan alla noin 45-60minuuttia.
Kaada
taikina leivinpöydälle ja lisää siihen jauhoja vähän kerrallaan jotta saat
pyöriteltyä siitä tangon. Mitä vähemmän jauhoja käytät sen pehmoisempia pullia
saat leivottua!
Leikkaa
noin 60g paloja taikinasta.
Pyöritä
pullat pyöreäksi ja työnnä sormi keskustasta läpi.
Suihkauta
vuoka vuokasprayllä ja laita ”donitsit” vuokaan kohoamaan.
Peitä
liinalla ja anna levätä vähintään vartti.
Paista
pullia uunissa keskistasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes saavat
hieman väriä pintaan.
Kumoa
pullat kuumana vuoasta ja anna jäähtyä.
Kun
pullat ovat jäähtyneet leikkaan ne kahtia sahalaitaisella veitsellä.
Vatkaa
kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermaan creamfix ja vatkaa vielä kunnes
kerma pitää muotonsa. Kaada kerma tähtityllalla varustettuun
pursotinpussiin.
Sivele
donitsien pintaan hilloa yhdelle tai halutessasi molemmille puoliskoille. Tai
vaihtoehtoisesti käytä mantelimassaa täytteenä.
Pursota
kerma ja laita kansi päälle.
Lopuksi
ripottele pintaan tomusokeria pienellä siivilällä ja nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti