Laskiaispulla donitsit


Laskiaispulla donitsit

 

2,5dl täysmaitoa

2,5dl vettä

1,5dl sokeria

1tl suolaa

2pss kuivahiivaa

2 tl Kardemummaa

10-14 dl vehnäjauhoja

50g sulatettua voita

 

1 Flora kuohu

1pss creamfix

Hilloa/ mantelimassaa


koristeeksi:

Confetin lumijauhe

 

Vuokaspray

Wiltondonitsipelti

WiltonTylla 4b

Pursotinpussi

 

 

Lämmitä nesteet kattilassa noin 42 asteeseen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. 

Sekoita hiiva ja noin 8dl vehnäjauhoja keskenään. Sekoita neste ja jauhoseos keskenään ja lopuksi voisula. 

Anna taikinan turvota liinan alla noin 45-60minuuttia.

 

Kaada taikina leivinpöydälle ja lisää siihen jauhoja vähän kerrallaan jotta saat pyöriteltyä siitä tangon. Mitä vähemmän jauhoja käytät sen pehmoisempia pullia saat leivottua! 

Leikkaa noin 60g paloja taikinasta.

Pyöritä pullat pyöreäksi ja työnnä sormi keskustasta läpi. 

Suihkauta vuoka vuokasprayllä ja laita ”donitsit” vuokaan kohoamaan. 

Peitä liinalla ja anna levätä vähintään vartti. 

 

Paista pullia uunissa keskistasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes saavat hieman väriä pintaan. 

Kumoa pullat kuumana vuoasta ja anna jäähtyä. 

 

Kun pullat ovat jäähtyneet leikkaan ne kahtia sahalaitaisella veitsellä. 

 

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermaan creamfix ja vatkaa vielä kunnes kerma pitää muotonsa. Kaada kerma tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. 

Sivele donitsien pintaan hilloa yhdelle tai halutessasi molemmille puoliskoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä mantelimassaa täytteenä. 

Pursota kerma ja laita kansi päälle. 

Lopuksi ripottele pintaan tomusokeria pienellä siivilällä ja nauti!



 

Kommentit