Love-
macarons
70g
huoneenlämpöistä valkuaista ( noin kolme iso munaa)
(Pastaväriä)
Täyte
150g
pehmeää voita
75g
(salted caramel) makutomusokeria
1rkl
kylmää maitoa
Progel
punainen pastaväriä
Macarons
leivonta-alusta
wilton
pyöreä tylla #12
wilton
tähtitylla #18
Mittaa
valkuaiset puhtaaseen ja rasvattomaan kulhoon, mieluiten metallinen.
Sekoita
valkuaisiin leivontamix. Kun olet sekoittanut massan tasaiseksi aloita
vatkaaminen täydellä teholla ja vatkaa vähintään 5 minuuttia.
Kaada
taikina pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
Pursota
taikinasta ympyröitä macarons maton merkintöjen mukaan. ( pienempi ympyrä )
Kun
olet pursottanut pellillisen tipauta pelti pöytää vasten noin 10- 20cm
etäisyydeltä jotta ilmakuplat nousevat pintaan. Voit halutessasi vielä
puhkaista ilmakuplat ja tasoittaa pinnan.
Anna
kuorien kuivua pari tuntia ja tipauta sitten pelti vielä kertaalleen.
Paista
kuoria noin 140 asteessa 15-20 minuuttia koosta riippuen.
Anna
kuorten jäähtyä pellin päällä rauhassa. Irroita sitten varovasti macarons
alustasta.
Kun
irroitat kuoret matosta etsi niille samalla saman kokoiset ja muotoiset parit.
Vatkaa
pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Sekoita
tomusokeri joukkoon ja vatkaa sen jälkeen täydellä teholla viitisen minuuttia.
Värjää
täyte haluamasi väriseksi.
Lisää
lopuksi kylmä maito ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
Kaavi
kreemi tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota macarons kuorille
pisaran mallia piirtäen ulkoreunasta keskustaan päin. Tai vaihtoehtoisesti
pursota pisaroita ulkoreunaa myötäillen ja täytä sitten keskusta.
Paina
kuoret kevyesti yhteen ja siirrä jääkaappiin jähmettymään tai pakkaa kauniiseen
rasiaan ja anna lahjaksi.
Suosittelen ottamaan macarons leivokset huoneenlämpöön noin 5-10minuuttia ennen tarjoilua
Kommentit
Lähetä kommentti