Runebergin tortut

Runebergin tortut ovat perinteiset herkut helmikuun alkuun. Näissä maistuu mantelilikööri, mutta alkoholittomaan versioon voi laittaa rommiaromia.

Runebergin tortut 16kpl

200g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1dl piparimuruja
1tl kardemummaa
1,5dl kuohukermaa

tortun keskelle:
1dl vadelmamarmeladia

kostutukseen:
1,5dl kuumaa vettä
0,5dl mantelilikööriä
tai 1-2tl rommiaromia

koristeluun:
1,5dl vadelmamarmeladia
2dl tomusokeria
n.3-4tl vettä

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat. Vatkaa tasaiseksi. Lisää sitten kuivat aineet ja kuohukerma. Voit halutessasi loruttaa tilkan mantelilikööriä myös taikinaan.

Voitele kevyesti silikonisen vuoan koloset ja täytä ne puoliksi. Laita teelusikallinen vadelmamarmeladia jokaiseen koloseen ja täytä sitten taikinalla kolonen lähes täyteen. 
Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Kumoa hiukan jäähtyneet tortut jäähdytysritilälle
Kuumenna vesi ja lisää siihen likööri tai rommiaromi. Töpsöttele sitten pullasudilla nestettä jokaiseen torttuun. Anna niiden maustua mielellään yön yli ennen koristelua kuvun alla maustuen.

Koristele sekoittamalla tomusokeri ja vesi paksuhkoksi kuorrutteeksi. Laita se pursotinpussiin ja leikkaa pussiin pieni aukko. Pursota jokaiseen torttuun rengas, joka täytetään n. 2tl vadelmamarmeladia.

 

Kommentit

Lähetä kommentti