Laskiaispullat erikoisruokavalioon


Herkulliset laskiaispullat, jotka soveltuvat ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Resepti on myös gluteeniton.

Pullat 9kpl

4 kananmunaa
1/2tl suolaa
1dl kuohukermaa
50g sulatettua voita
2dl Pofiber perunakuitua
2rkl psylliumia
1tl ksantaania
2 rkl kardemummaa
5rkl erytritolia eli karppisokeria

pinnalle:
1 kananmunan keltuinen
mantelilastuja tai kookoshiutaleita

täyte:
2dl kuohukermaa
2rkl erytritolia
n.9tl vähäsokerista hilloa

Sekoita kulhossa käsivispilällä munat, suola ja kuohukerma. Lisää sulanut ja jäähtynyt voi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa. Yhdistä sitten kuivat aineet kananmunaseokseen ja sekoita ripeästi niin että menevät tasaisesti sekaisin, mutta älä vatkaa sen enempää. taikina alkaa saman tien turpoamaan. Anna sen hetken verran turvota (n.5min.)

Laita pellille leivinpaperi. Nostele kostein käsin taikinaa 9 osaan ja pyörittele niistö kevyesti pyöreät pullat. Voitele pinta keltuaisella ja ripottele päälle mantelilastuja tai kookoshiutaleita jos tahdot.
Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.



Jos pullat leviävät uunissa, taikina on ollut liian löysää. Mikäli käytät todella isoja kananmunia, kannattaa Pofiberin määrää hiukan nostaa.

Kun pullat ovat kokonaan jäähtyneet, halkaise ne varovasti. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kera, laita vaahto pursotinpussiin ja täytä pullan pohja kermavaahtorenkaalla, jonka keskelle voit laittaa lusikallisen hilloa. Nosta pullan kansiosa päälle. Pinnalle voi vielä ripotella jauhemaista makeutusainetta esim. Steviaa. 
Vähäsokerista hilloa on saatavilla suuremmista ruokakaupoista tai hillon voi tehdä itsekin käyttämällä erytritolia ja pakastemarjoja.


Kommentit