Täytetyt pääsiäismunat

Pääsiäisen suosittu jäölkiruoka on täytetyt suklaamunat. Ne voi valmiista valmiista suklaamunista tai siten tehdä itse. Itsetehtynä ne saa soveltumaan mm. ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon käyttämällä erittäin tummaa suklaata.

Callebautin suklaat ovat markkinoiden laadukkainta suklaata, joiden temperointi onnistuu mikrossa ja maku on lähes täydellinen.

Täytetyt suklaamunat

2 valmista pääsiäismunaa 

TAI

Callebaut suklaata (jos haluat vhh/keto sopivan valitse extra tummasuklaa)

munamuotti

normaalitäyte:

2dl vispikermaa

0,5 rasiaa hyydykejauhetta (mansikka)

mansikoita, koristerakeita

vhh/keto täyte:

2dl kuohukermaa

0,5dl itsetehtyä keto sitruunatahnaa

Jos käytät valmiita pääsiäismunia, avaa ne varovasti tteivät rikkoudu. vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää 0,5dl kylmää vettä puolet hyydykejauherasiasta, sekoita ja kaada seos kermavaahdon joukkoon. Voit lisätä muutaman mansikan palasen munanpuolikkaaseen ennen täytteen pyrsottamista.

Laita täyt pursotinpussiin, jossa tähtitylla. Pursota täyte munanpuolikkaisiin ja koristele haluamallasi tavalla.

Valmista vhh/ketoversion suklaamunat itse. Sulata tummasuklaa mikrossa 15 sekunnin intervallein. Suklaa ei saa palaa vaan sen tulee sulaa vähitellen. Sekoita ainia hyvin lämmityskertojen välillä. Kaada suklaa munamuotteihin ja laita hetkeksi (15-20 min.) kylmään. Irrota munanpuolikkaan muotista varovasti.

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunatahna. Muuta makeutusta ei tarvita. Sekoita ja laita pursotinpussiin. Pursota täyte munanpuolikkaisiin ja koristele. 

HUOM. Kuvassa alla koristeet sisältävät tavallista sokeria, joten eivät ole optimaalisia vhh/ketogeeniseen ruokavalioon. 

Kommentit

  1. Lisävinkki että tekemällä itse, voi valita laktoosittoman suklaan (ovat nimittäin harvassa laktoosittomat suklaamunat)!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti