tiistai 23. maaliskuuta 2021

Trooppinen pannacotta-piirakka


Pohja

180g kookoshiutaleita

1dl ruokosokeria

0,5dl vehnäjauhoja

3 iso kananmunan valkuaista

 

Täyte

5dl kuohukermaa

300g callebaut valkosuklaa

3 liivatetta 

 

Salsa

Ananas

Mango

3 Passionhedelmää

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään.

Lisää valkuaiset ja sekoita massaksi.

Painele massa vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa uunin alatasolla 15 noin minuuttia tai kunnes pohja on saanut kullanruskean värin.

 

 

Anna pohja jäähtyä ja tee sillä välin täyte.

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa valkosuklaa lämmön kestävään kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa.

 Ota kerma liedeltä ja lisää siihen yksitellen liivatteet koko ajan sekoitellen kunnes ovat sulaneet.

 Kaada kuuma kerma-liivateseos siivilän läpi suklaan päälle. Anna kerma seistä pari minuuttia ja sekoittele sitten tasaiseksi.

Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kun kaadat sen piirakkaan.

Tässä välissä sulata noin 50g valkosuklaata mikrossa kolmenkymmenen sekunnin välein sekoitellen kunnes valkosuklaa on täysin sulanut.

Sivele valkosuklaa pohjalle silikonisella sudilla.

Kaada jäähtynyt täyte vuokaan ja siirrä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

 

Kun piirakka on hyytynyt voit valmistaa salsan.

Kuutioi mango ja ananas. Siivilöi passionhedelmä jotta saat siemenet poistettua.

Sekoita hedelmät keskenään ja levitä piirakan päälle haluamallasi tavalla. 

Koristele piirakka ja nauti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti