Appelsiini juustokakku
Appelsiini
tahna
1,5dl
Appelsiini + kuoriraaste
0,5dl
Sitruuna + kuoriraaste
1,5dl
Sokeri
5kpl
keltuaista
100g
Voi (huoneenlämpöinen)
Pohja
200g
Keksimurskaa
Noin
5rkl tahnaa
Täyte
1
Flora kuohu
300g
philadelphia tuorejuusto
2dl
tahnaa
1dl
appelsiinimehu
2pss
vegegel
Kiille
2dl
Appelsiinimehu
1rkl
Hunaja
1pss
vegegel
Valmista
ensin appelsiini tahna
Purista
appelsiineistä ja sitruunasta mehua tarvittava määrä sekä raasta kuoret.
Sekoita
mehut, kuoret, sokeri ja keltuaiset mikron kestävässä kulhossa. Mikrota seosta
noin kaksi minuuttia täydellä teholla.
Poista
kulho varovasti mikrosta ja vatkaa seosta. Mikrota minuutin välein sekoitellen
kunnes seos sakenee selvästi. Varmuudeksi vaikka vielä kertaalleen yhden
minuutin ajan.
Lisää
huoneenlämpöinen voi pienissä nokareissa välillä sekoittaen. Siirrä tahna
puhtaaseen lasi-astiaan.
Valmistele
noin 20cm reunavuoka reunakalvolla tarjoiluastialle.
Valmista
keksipohja murskaamalla keksit pieneksi ja sekoittamalla siihen lusikallinen
kerrallaan tahnaa.
Painele
seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Halusin
lopputuloksesta hieman rustiikkisen joten jätin reunan osittain
paljaaksi.
Siirrä
vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa
kuohu ja tuorejuusto kuohkeaksi.
Lisää
1dl tahnaa seokseen.
Sekoita
vegegel sekä 1dl tahnaa ja 1dl appelsiinimehua kattilassa ja kiehauta.
Lisää
lämmin seos nopeasti vatkaten juustoseokseen.
Kaada
täyte vuokaa ja tasoita pinta.
Anna
kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 30min ennen kiilteen aloitusta.
Purista
appelsiinimehu ja sekoita se hunajan sekä vegegelin kanssa kattilassa ja
kiehauta.
Anna
seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kaada
jäähtynyt kiille kakun päälle ja siirrä jääkaappiin. Anna kakun jäähtyä kunnes
kiille on jähmettynyt, vähintään 1h.
Koristele
kakku ja tarjoile!
Kommentit
Lähetä kommentti