maanantai 19. huhtikuuta 2021

Appelsiini juustokakku


Appelsiini juustokakku


Appelsiini tahna

1,5dl Appelsiini + kuoriraaste

0,5dl Sitruuna + kuoriraaste

1,5dl Sokeri

5kpl keltuaista

100g Voi (huoneenlämpöinen)

 

Pohja

200g Keksimurskaa

Noin 5rkl tahnaa

 

Täyte

1 Flora kuohu

300g philadelphia tuorejuusto

2dl tahnaa

1dl appelsiinimehu

2pss vegegel

 

Kiille 

2dl Appelsiinimehu

1rkl Hunaja

1pss vegegel

 

Valmista ensin appelsiini tahna

Purista appelsiineistä ja sitruunasta mehua tarvittava määrä sekä raasta kuoret.

Sekoita mehut, kuoret, sokeri ja keltuaiset mikron kestävässä kulhossa. Mikrota seosta noin kaksi minuuttia täydellä teholla.

Poista kulho varovasti mikrosta ja vatkaa seosta. Mikrota minuutin välein sekoitellen kunnes seos sakenee selvästi. Varmuudeksi vaikka vielä kertaalleen yhden minuutin ajan.

Lisää huoneenlämpöinen voi pienissä nokareissa välillä sekoittaen. Siirrä tahna puhtaaseen lasi-astiaan.

 

Valmistele noin 20cm reunavuoka reunakalvolla tarjoiluastialle. 

Valmista keksipohja murskaamalla keksit pieneksi ja sekoittamalla siihen lusikallinen kerrallaan tahnaa. 

Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. 

Halusin lopputuloksesta hieman rustiikkisen joten jätin reunan osittain paljaaksi. 

Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

 

Vatkaa kuohu ja tuorejuusto kuohkeaksi.

Lisää 1dl tahnaa seokseen.

Sekoita vegegel sekä 1dl tahnaa ja 1dl appelsiinimehua kattilassa ja kiehauta.

Lisää lämmin seos nopeasti vatkaten juustoseokseen. 

Kaada täyte vuokaa ja tasoita pinta.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 30min ennen kiilteen aloitusta.

 

Purista appelsiinimehu ja sekoita se hunajan sekä vegegelin kanssa kattilassa ja kiehauta.

Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kaada jäähtynyt kiille kakun päälle ja siirrä jääkaappiin. Anna kakun jäähtyä kunnes kiille on jähmettynyt, vähintään 1h.

 

Koristele kakku ja tarjoile! 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti