Eclair eli tuulihattuleivokset (n. 20kpl)
2dl vettä
100g voita
1 1/2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
täyte:
kuorrute:
ruusukultaisia koristerakeita, kuivattua vadelmaa
Kiehauta vesi kattilassa. Sulata rasva siihen. Lisää jauhot ja vaniljasokeri hyvin sekoittaen. Kuumenna seosta vielä niin että se irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä muutama minuuttia ja lisää sitten munat taikinaan yksitellen hyvin sekoittaen.
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tylla (esim. tähtitylla, jos haluat kuvioidun pinnan). Pursota leivinpaperille noin 8cm pitkiä taikinapötköjä.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston. Anna leivosten hiukan jäähtyä ennen täytteen laittoa.
Valmista vaniljakreemi pussin ohjeen mukaan ja laita se pursotinpussiin, jossa on täytetylla. Pursota jokaiseen leivokseen vaniljakreemiä molempiin päihin alta päin. Näin täyttöaukko jää piiloon. Ja koska vaniljakreemi on paksua, se ei valu leivoksesta pois.
Sulata Ruby suklaa mikrossa ja dippaa eclairien pinta siihen. Koristele upeilla ruusukultaisilla koristerakeilla (rakeet ovat muuten suklaata eli eivät halkaise hampaita!) ja kuivatulla vadelmalla.
Laita tarjolle isossa tarjoiluvadissa!
Kommentit
Lähetä kommentti