Raparperisydän


 

Raparperi -kakku

 

2-3dl raparperin paloja

2rkl sokeria

2rkl vettä

 

1 vanilja tuorejuusto (viola) 

1 flora kuohu

1dl callebaut valkosuklaa nappeja

 

Pohjaksi voit käyttää melkein mitä tahansa! 

keksimurut, britakakkupohja, kääretorttupohja.

 

Kiehauta raparperit kattilassa veden ja sokerin kanssa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

Sillä välin sulata suklaa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kun suklaa on viileää vatkaa kuohu kunnolliseksi vaahdoksi. Sekoita suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Vatkaa suklaaseos kuohuun. Kaada tuorejuustoseos vuokaan mutta jätä keskelle tilaa raparperille. Siivilöi raparperistä nesteet ja kaada vuokaan. Peitä vielä ohuella kerroksella juustomassaa. Pohjaksi kelpaa vaikka kesimurut jotka voit painella kevyesti suoraan päälle, käytin itse ylijäänyttä brita -kakkupohjaa. Anna kakun jäätyä vuokaan vähintään neljä tuntia ennen irroitusta! 




Kommentit