Syksyinen voileipäkakku


 Syksyinen lihavoileipäkakku

(ohje n.10-12 hlö)

12kpl ruisvuokaleipäviipaletta 
10kpl paahtoleipäviipaletta (esim. Iso Paahto)
2-3dl lihalientä 

1.täyte
n.250g palvikinkkua pieninä paloina
1 punainen paprika
150g creme fraichea
1rkl majoneesia
mustapippuria
ripaus suolaa

2. täyte
2dl sinappikurkkusalaattia
150g creme fraichea
1rkl majoneesia

kuorrutus:
3 x 200g ruohosipulituorejuustoa
salaattia
kinkkuleikkelettä
meetvurstia


Valmista täytteet sekoittamalla täytteen 1. ainekset keskenään yhdessä kulhossa ja täytteen 2. aineet toisessa kulhossa.
Valmista lihaliemi lihaliemikuutiosta.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen alusta tuorekelmulla jättäen reilut tuorekelmu suikaleet "yli".
Laita ensin 6 ruisleipäviipaletta vieri viereen, kostuta lihaliemellä ja lusikoi päälle kinkkutäyte.

Asettele sitten 4-5 paahtoleipäviipaletta kinkkutäytteen päälle. Kostuta ne lihaliemellä ja lusikoi päälle sinappikurkkutäyte. Laita niiden päälle 6 ruisleipäviipaletta ja kostuta. 
Käännä tuorekelmun ylimääräiset suikaleet kootun voileipäkakun päälle tiiviisti. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

Avaa kelmut ja keikauta kakku toiselle alustalle, tarjoilualustalleen.
Levitä tuorejuustot palettiveitsen avulla tasaisesti kakun päälle. Koristele salaatilla, leikkeleillä ja pihlajanmarjoilla.
VINKKI! Mikäli haluat varmasti tasaiset reunat voileipäkakkuun, voit käyttää kokoamiseen apuna reunavuokaa.

Kommentit