Millionaire buns
Pullataikina
0,5l maitoa
2pss kuivahiivaa
1dl sokeria
2tl suolaa
2tl vaniljapastaa
2tl kardemummaa
n. 15dl vehnäjauhoja
100g voita
Täyte
2dl kermaa
1dl ruokosokeria
1dl sokeria
1tl vaniljapastaa
1,5dl lotus
keksilevitettä
1,5dl callebaut gold suklaata
Kananmuna voiteluun
ennen paistoa
Koristeeksi
Lotus keksimurua
Kinuskikastiketta
Palettiveitsi
Pursotinpussi
Valmista pullataikina
Sekoita kuivhiiva
muutamaan desiin jauhoja.
Lisää sokeri ja suola
Lisää maito lämmin maito
(n. 41 asteinen)
Sekoita kunnolla ja
lisää mausteet. Anna seoksen seitä viitisen minuuttia.
Lisää jauhoja kunnse
takina alkaa irrota kulhon reunoilta.
Sekoita lopuksi
taikinaan voi ja jätä nousemaan puhtaan liinan alle vedottomaan paikkaan.
Sillä välin kun taikina
nousee keitä kinuski.
Sekoita kattilaan kerma
ja sokerit. Anna seoksen kuplia rauhassa viitisen minuuttia.
Kaada kuumaa kinuskia
noin 2dl suklaan päälle astiaan joka kestää lämpöä. Säästä loput
kinuskista!
Anna seoksen seitä muuta
minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää keksilevite ja sekoita. Seos muuttuu
rakeiseksi, älä huoli siitä.
Kun taikina on noussut
kaulitse siitä levy.
Lisää täyte levyn päälle
ja levitä palettiveitsellä.
Valmistele muffinipelti
paperisilla vuoilla. Ja lämmitä uuni 225 asteeseen.
Viikkaa taikina kolmeen
kerrokseen.
Leikkaa raapalla
taikinasta noin 1,5-2cm viipaleita. Kierrä viipaleita käsissä ja solmi.
Laita solmu
muffinivuokaan.
Anna solmujen nousta
noin 10 minuuttia ja voitele kananmunalla.
Paista kullanruskeiksi n
12-15minuuttia.
Anna valmiiden muffinien
jäähtyä hetki pellillä ja siirrä sitten ritilälle.
Kun pullat ovat
jäähtyneet huoneenlämpöisiksi
Voit koristella ne
kinuskikastikkeella, keksirouheella, suklaarouheella ja lehtikullalla.
Suosittelen
kinuskikastikkeelle pursotinpussia sotkun vähentämiseksi.
Paketoi nätisti
muffinilaatikkoon ja anna lahjaksi tai nautiskele!
Kommentit
Lähetä kommentti