Vapun kirpeän pirteä juustokakku

Sitruunainen juustokakku/vappukakku (6-8 annosta)

 

Pohja:

•   80g digestive keksejä

•   40g voita

Sulata voi ja murskaa keksit, sekoita keskenään. Aseta reunakalvolla vuorattu reunavuoka (16cm halkaisija) tarjoilualustalle ja painele ohuelti pohjalle sekä reunoille, laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

•   1 prk (200g) maustamaton tuorejuusto

•     2 dl vispikerma

•     80g Callebaut valkosuklaa

•  3 rkl Lemon Curdia

•    noin 3-4 rkl Lemon Drizzle-makutomusokeria (oman maun mukaan) 

•    2tl Dr Oetker liivatejauhe (liotukseen 2 rkl vettä)  

•    noin 3 rkl Dr Oetker koristerae, Sour flakes  

Sulata valkosuklaa varoen mikrossa, Muutama sekunti kerrallaan koska suklaa palaa hyvin herkästi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto erillisessä astiassa ja sekoita joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa sekä Lemon Curd. Lisää joukkoon kermavaahto ja mausta makutomusokerilla oman maun mukaan. Halutessasi voit värjätä täytteen tipalla keltaista pastaväriä.

Sekoita liivatejauhe veteen ja jätä hetkeksi turpoamaan. Kuumenna mikrossa muutama sekunti kunnes jauhe on kokonaan sulanut veteen. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, varo sekoittamasta liikaa jottei täyte juoksetu. Sekoita viimeisenä varoen joukkoon koristerakeet. Kaada täyte reunavuokaan keksipohjan päälle. 

Koristeluun:

•  1dl vispikermaa

•    Lemon Drizzle-makutomusokeria

•    Dr Oetker koristerae, Sour flakes 

Koristele kakku mielesi mukaan pursottamalla kermavaahtoa ja ripottelemalla päälle koristerakeita juuri ennen tarjoilua!



 

Kommentit