Ylioppilasjuhliin pientä purtavaa

Isommissa juhlissa voi tarjottavat tehdä joko isoihin kulhoihin taikka pieniin annoskuppeihin esille. Ellei vieraita ole kovin paljon, on näyttävämpää laittaa esimerkiksi salaatit tarjolle suoraan kuppeihin. Ja ne saa vielä kivasti koristeltua juhlien mukaisesti.

Pasta-tonnikalasalaatti n.15 hlö

3-4dl kierrepastaa

2prk tonnikalaa öljyssä

12-15 coctailtomaattia

jääsalaattia

n.120g fetaa/salaattijuustokuutioita

mustapippuria, suolaa

(2rkl kermaviiliä tai majoneesia)

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan suolavedessä. Jäähdytä ja valuta ne siivilässä. Kaada pastat isompaan kulhoon. Leikkaa joukkoon tomaatiti pienemmiksi paloiksi, lisää fetakuutiot, jääsalaattisilppu sekä tonnikalat. Voit kaataa salaatin joukkoon toisen tonnikalan öljyn halutessasi. Mikäli et halua käyttää tonnikalan öljyä, lisää erikseen tilkka oliiviöljyä joukkoon. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Mikäli haluat mehevämmän salaati sekoita vielä viimeiseksi joukkoon muutama ruokalusikallinen kermaviiliä tai majoneesia.

Jaa salaatti 15 annoskuppiin ja viimeistele halutessasi sopivalla cocktailtikulla.

 

Mozzarella-tomaatti minivarras

mozzarellaa
coctailtomaatteja
basilikan lehtiä
oliiviöljyä
ripaus mustapippuria


Käytä joko minimozzarella-palloja tai leikkaa isompi mozzarella pieniksi paloiksi. Laita cocktailtikkuun mozzarella, taitettu basilikanlehti ja tomaatti. Aseta tikku annoskuppiin. Valuta päälle loraus oliiviöljyä ja rouhaise pintaan mustapippuria.

Kommentit