Valmistujaisten marenkitikkarit


 Marenkitikkarit

Ainekset:

100g hieno sokeri

100g makutomusokeri  

4 kananmunan valkuaista (koko L)


Tarvitset myös:

FunCakes DecoMelts -napit musta            

FunCakes kultaiset strösselit      

Wiltonin 20cm tikkaritikkuja       

Pursotinpussit   

                         Wiltonin 1M-tylla                           


Laita valmiiksi uuni lämpiämään noin 80 asteeseen. Laita kahdelle uuninpellille leivonpaperit ja ota valmiiksi esille myös tikkarintikut ja pursotinpussi johon laitettu tylla.

Erottele huolellisesti valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella täydellä teholla tai yleiskoneella hetki niin että vaahtoa alkaa hyvin muodostumaan. Lisää ensin hieno sokeri parissa erässä valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan vatkaten. Sen jälkeen lisää samoin makutomusokeri parissa erässä joukkoon. Marenkivaahto on valmista kun se on niin jämäkkää ettei vaahto valu yhtään vaikka kipon kääntäisi ylösalaisin.

Vinkki! Voit käyttää marenkeihin enemmän makutomusokeria jos haluat voimakkaamman maun. Vähennä sen mukaan vain tavallisen sokerin määrää tai käytä pelkkää makutomusokeria.

Laita marenkivaahtoa pursotinpussiin ja pursota pieni määrä leivinpaperin päälle, lisää siihen tikkarintikku (näin tikku pysyy hyvin kiinni ja paikallaan). Pursota sitten tikun päähän halutun kokoinen marenki. Tikkareita mahtuu kahdelle pellille yhteensä noin 12-16 kpl, riippuen koosta. Tikkujen väliin ja reunoille tyhjiin kohtiin voi pursottaa pieniä, tavallisia marenkiruusukkeita sen verran kuin marenkivaahtoa riittää.

Paista uunissa noin reilu 2 tuntia kunnes marengit ovat kokonaan kypsiä ja kuvia.  Pidä lämpötila matalana jotta marengit pysyvät hyvin valkoisena.

Sulata DecoMelts-napit mikrossa ohjeen mukaan. Dippaa marenkitikkarin toinen reuna sulatettuun DecoMeltsiin ja laita leivinpaperin päälle jähmettymään, ripottele päälle kultaisia strösseleitä.

Vinkki! Dippaa tavallisen marenkiruusukkeen reuna DecoMeltsiin ja laita koristeeksi yksi kultainen sokerihelmi, kuten lyyra lakissa.Kommentit