Syötävä sammal ja syksykakku


Myymälöistämme löytyy aina useita mallikakkuja, jotka toimivat ideoiden ja inspiraatioiden lähteinä asiakkaille. Kakkuja löytyy perussynttärikakuista aina sesonkikakkuihin saakka. Tämä syksyinen mallikakku saapui eilen Tuusulan myymälään.

Siinä on tehty kurpitsat tavallisesta sokerimassasta käsin pyörittelemällä ja kurpitsan urat saa tehtyä kaikista parheiten cocktailtikun puuosalla. Jos haluat kurpitsoihin hiukan elävyyttä, käytä tomuvärejä korostaaksesi niitä. Näissä on käytetty ruskeaa tomuväriä.

Sienet on tehty kukkamassasta. Kukkamassaa on ensin pyöritelty kukkalangan ympärille. Sitten kukkamassasta on muotoiltu sienen lakki ja liimattu se jalkaan kiinni. Sienen jalan alaosassa näkyy pätkä kukkalankaa ja sen avulla sienen saa helposti pystyyn kakkuun.
Sienen lakkiin on töpötelty myös ruskeaa tomuväriä.

Syötävä sammal on kätevää käyttää näissä mallikakuissa, mutta myös oikeissa, koska se tosiaan on syötävää. Tässä resepti ja ohje sen tekoon:

Syötävä sammal

1 kananmuna

1rkl sokeria

30g glukoosia

pastaväriä (Wilton sammaleenvihreä)

3rkl vehnäjauhoja

1,25tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon glukoosi ja pastaväri. Lopuksi lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.

Jaa pahvimukeihin täytteän ne 1/3 verran. Tästä taikinamäärästä minulle tuli 4 mukia.

Laita muki kerrallaan mikroon noin 30-45 sek. 700-800W eli ihan kovalla teholla. Ota muki mikrosta pois ja aseta jäähtymään ylösalaisin ritilän päälle. Kun se on jäähtynyt, kaiva veitsellä sammal mukista irti tai leikkaa muki kahtia, jotta saat sammaleen irti. 

Kommentit