Pääkallo-Paten kuivakakku

Kardemumma kuivakakku

4,5dl vehnäjauhoja

1,5dl sokeria

1,5tl leivinjauhetta

2tl kardemummaa

110g voita sulatettuna

2dl kuohukermaa


Kuorrutus:

50g voita

1 3/4dl tomusokeria

2rkl vaahterasiirappia


Minipääkallot piparia

Sekoita kulhossa kuivakakun kuivat aineet keskenään ja lisää sitten voisula sekä kerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.

Valmista kuorrute sulattamalla voi kattilassa antaen sen poreilla ja ruskistua hiukan. Nosta sitten kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaahterasiirappi. Kaada kuorrute heti täysin jäähtyneen kuivakakun päälle. Koristele mini piparkakkupääkalloilla.

Minipääkallot saat tehtyä valmiista piparkakkutaikinasta. Ota pala taikinaa ja painele se Nordic Waren mini pääkallot-kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.





 

Kommentit