Keksikakut ovat trendikkäitä ja sellainen sopii itsenäisyyspäiväänkin. Kätevillä kirjainkakku-setin sabluunoilla teet tasalaatuiset kirjaimet murotaikinasta. Voit tehdä taikinan alusta saakka itse tai käyttää kaupan valmista.
Kirjain -kakku
2pkt valmista murotaikinaa
täyte:
4dl vispikermaa
1 tlk vaniljarahkaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljatahna
noin 1dl Kuningas-hilloa
Kaulitse taikina noin 0,5cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa kirjaimet F ja I levystä sabluunoiden avulla irti. Leikkaa
Paista leivinpaperin päällä uunipellillä kypsäksi. Katso suositus paistolämpötila sekä -aika taikinan paketista. Anna kirjainten jäähtyä ennen täyttöä.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kera. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kaada kermavaahto pursotinpussiin. Lusikoi hillo toiseen pursotinpussiin.
Aseta ensimmäiset kirjaimet F ja I tarjoilualustalle vierekkäin. Pursota kermavaahtoa taisin palleroin kirjainten reunat täyteen. Pursota keskellä hillovana. Laita toiset kirjainlevyt päälle (F ja I). Pursota pinta täyteen kermavaahtoa.
Koristele karkein, keksein, marjoin, sokerimassakoristein jne.
Kommentit
Lähetä kommentti