Suomi -keksikakku


 Keksikakut ovat trendikkäitä ja sellainen sopii itsenäisyyspäiväänkin. Kätevillä kirjainkakku-setin sabluunoilla teet tasalaatuiset kirjaimet murotaikinasta. Voit tehdä taikinan alusta saakka itse tai käyttää kaupan valmista.


Kirjain -kakku

2pkt valmista murotaikinaa

täyte:
4dl vispikermaa
1 tlk vaniljarahkaa
0,5dl sokeria

noin 1dl Kuningas-hilloa

Kaulitse taikina noin 0,5cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa kirjaimet F ja I levystä sabluunoiden avulla irti. Leikkaa 
Paista leivinpaperin päällä uunipellillä kypsäksi. Katso suositus paistolämpötila sekä -aika taikinan paketista. Anna kirjainten jäähtyä ennen täyttöä.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kera. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kaada kermavaahto pursotinpussiin. Lusikoi hillo toiseen pursotinpussiin.
Aseta ensimmäiset kirjaimet F ja I tarjoilualustalle vierekkäin. Pursota kermavaahtoa taisin palleroin kirjainten reunat täyteen. Pursota keskellä hillovana. Laita toiset kirjainlevyt päälle (F ja I). Pursota pinta täyteen kermavaahtoa.

Koristele karkein, keksein, marjoin, sokerimassakoristein jne.

Kommentit