Kahvikakut ovat kahvipöytien klassikoja. Tiikerikakku taipuu helposti myös gluteenittomaksi.
Nordic Waren upeat kahvikakkuvuoat ovat kakkuvuokien Rolls Royceja. Tässä on käytetty Classic fluted-vuokaa sekä Lotus-vuokaa. Tästä reseptistä tulee yksi kahvikakku.
Gluteeniton tiikerikakku
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
2dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl maissitärkkelystä
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljatahnaa
2 rkl maitoa tai vettä
jauhotukseen gluteenittomat korppujauhot
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten koko ajan. Sekoita valkoiset jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää ne taikinaseokseen.
Ota taikinasta noin 1/3 osa toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä maito.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Käytä gluteenittomia korppujauhoja.
Laita vuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sitten tumma kerros käyttäen kaiken tumman taikinan ja lopuksi vielä loput vaaleasta taikinasta. Sekoita taikinaa varovasti sotkein kerrokset, jotta tiikerin raidat syntyvät kakkuun.
Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kokeile kakkutikulla kypsyyttä. Kun tikkuun ei taikina tartu, on kakku kypsä.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15-30 minuuttia ennen kumoamista.
Kommentit
Lähetä kommentti