Juhlien väripiste: Pinjata-kakku


 Hauska ja yllätyksellinen pinjata-kakku sopii niin lastenjuhliin kuin vappuunkin. Karkit kakun sisälle saat tekemällä kolosen jo täyttövaiheessa kakun sisälle. Sitten koristeluvaiheen alkaessa täytä kolonen karkeilla ja aloita koristelu.
Tässä kakussa koristelu on tehty voikreemistä, mutta kakun voi hyvin kuorruttaa kermavaahdolla ja sokerimassallakin.

Pinjata -kakku noin 10hlöä

4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
2,5dl vispikermaa

kostutukseen:
mansikkamehua

kuorrutus:
300g voita
noin 300g makutomusokeria
1-2 rkl vettä

strösseleitä
karkkia

Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.

Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada hyydykejauhe 1dl kylmää vettä, sekoita ja kaada kermavaahtoon.. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan. Kelmuta kapea lasi tai talouspaperirulla ja leikkaa sillä keskimmäiseen sekä pohjapalaan keskelle reiät. Reiän halkaisija kannattaa olla noin 5cm.
Aseta nyt vuoan keskelle tuo kelmulla päällystetty talouspaperirulla. Kostuta ensimmäinen kakkupohja ja laita puolet täytteestä sen päälle, rullan ympärille. Laita toinen pohjapala (jossa keskellä reikä), kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita viimeinen pohjapala (jossa myös reikä) ja suojaa sitten kakun pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Ota kreemiä varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Jaa kreemi neljään (4) osaan. Värjää yksi osa keltaiseksi, toinen pinkiksi, kolmas oranssiksi ja neljäs turkoosiksi.

Ota kakku jääkaapista ja poista ensin varovasti kelmutettu talouspaperirulla. Kakun keskelle on muodostunut kolonen, joka voidaan nyt ensin täyttää halutuilla pikkukarkeilla. Sipaise sitten kreemiä pieni määrä sulkien kolonen ja käännä kakku tarjoilualustalle kolosen jäädessä pohjaan päin. Poista reunakalvo sekä tuorekelmun loput palat.

Laita pursotinpusseihin (4kpl) terälehtityllat #104 ja jokaiseen pussiin oman värinen kreemi. Pursota kreemiä väri kerrallaan aloittaen alhaalta ylöspäin.
Kakun pintaan voit tehdä pursotusröyhelöä koko matkalle rinkula kerrallaan tai sitten voit levittää kreemiä siihen tasaisen kerroksen. Lopuksi koristele värikkäällä strösselillä.

Kakku on valmis tarjottavaksi ja ilahduttaa taatusti syöjiään sisäisellä yllätyksellään.

Kommentit