Kahvikakuissa kannattaa käyttää suklaata taikinassa hiukan mukana. Se antaa kakulle mehevyyden.
Appelsiini-valkosuklaa kahvikakku
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 appelsiinin mehu
100g Callebaut valkosuklaata rouhittuna
Vuoan voiteluun juokseva margariini/voi ja korppujauho
Kakun kostuttamiseen
1/2 appelsiinin mehu
Koristeluun lumijauhe ja lepakko-koristeet
Lotus -kahvikakkuvuoka
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet, suklaarouhe sekä raastettu appelsiininkuori. Lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi puolikkaan appelsiinin puristettu mehu.
Voitele vuoka ja korppujauhota se.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kakkutikun avulla kypsyyttä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.
Ota kakku uunista ja kaada sen pintaan toisen appelsiinin puolikkaan mehu.
Anna kakun sitten jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele lumijauheella sekä lepakko-koristeilla ennen tarjoilua.
Kakku on säilyy mehevänä useamman päivän. Sitä kannattaa säilyttää jääkaapissa mikäli sitä jää vielä ensimmäisen tarjoilun jälkeen jäljelle...
Kommentit
Lähetä kommentti