Puolukka-kinuskijuustokakku


 

Puolukka-kinuskijuustokakku riittoisuus noin 8:lle

 

Pohja:

70g voita

100g ässäkeksejä

 

Täyte:

2dl vispikerma

200g (1prk) kinuskituorejuustoa (tai maustamatonta)

2 tl Dr Oetkerliivatejauhe + 2 rkl nestettä (vettä tai puolukkamehua)

3rkl sokeria

1 tl Dr Oetkervaniljasokeria 

100g Callebautpaahdettu valkosuklaa 

n. 1dl tuoreita puolukoita

 

Lisäksi tarvitset:

kakkualustan  

16cm reunavuoka 

Reunakalvoa 

Laita reunavuoka valmiiksi kakkualustan tai suoraan tarjoiluvadin päälle ja aseta reunakalvo vuoan sisään. Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita voi keksimurun joukkoon ja painele seos reunavuoan pohjalle tasaisesti, laita jääkaappiin odottamaan. 

Sulata suklaanapit varoen mikrossa tai vesihauteessa ja jätä sivuun odottamaan. Laita liivatejauhe turpoamaan nesteeseen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä sokerit. Kuumenna hyvin turvonnut liivate niin että liivate on sulanut hyvin nesteen joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita varovasti sekaisin, varo vatkaamasta liikaa, ettei seos lähde juoksettumaan ja muutu rakeiseksi. Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon puolukat ja kaada reunavuokaan keksipohjan päälle.  Laita jäähtymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele valmis juustokakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi simppelisti tuoreilla puolukoilla. Jos haluat tehdä juustokakun isompaan vuokaan, tuplaa resepti.

Kommentit