Puolukka-kinuskijuustokakku riittoisuus noin 8:lle
Pohja:
70g voita
100g ässäkeksejä
Täyte:
2dl vispikerma
200g (1prk)
kinuskituorejuustoa (tai maustamatonta)
2 tl Dr Oetkerliivatejauhe + 2 rkl nestettä (vettä tai puolukkamehua)
3rkl sokeria
100g Callebautpaahdettu valkosuklaa
n. 1dl tuoreita
puolukoita
Lisäksi
tarvitset:
16cm reunavuoka
Laita reunavuoka valmiiksi kakkualustan tai suoraan tarjoiluvadin päälle ja aseta reunakalvo vuoan sisään. Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita voi keksimurun joukkoon ja painele seos reunavuoan pohjalle tasaisesti, laita jääkaappiin odottamaan.
Sulata suklaanapit
varoen mikrossa tai vesihauteessa ja jätä sivuun odottamaan. Laita liivatejauhe
turpoamaan nesteeseen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä sokerit. Kuumenna hyvin turvonnut liivate niin että liivate on sulanut hyvin nesteen joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita varovasti sekaisin, varo vatkaamasta liikaa, ettei seos lähde juoksettumaan ja muutu rakeiseksi. Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon puolukat ja kaada reunavuokaan keksipohjan päälle. Laita jäähtymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
Koristele valmis
juustokakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi simppelisti tuoreilla
puolukoilla. Jos haluat tehdä juustokakun isompaan vuokaan, tuplaa resepti.
Kommentit
Lähetä kommentti