Suolistopullaa


 Halloweeniin kuuluu hassutella tavallisen ruoan ja leivonnan saralla. Tämä melko etovalta näyttävä suolistopulla on kuitenkin herkullista korvapuustipullaa, jonka päällä on vaniljainen tomusokeri-vesiseos. 

Suolistopulla

pullataikinaa
voi, kaneli, sokeri

kananmunaa voiteluun
vettä

Kaulitse pullataikina levyksi. Levitä sen pintaan voita ja ripottele kaneli-sokeriseosta. Eli toimi aivan kuten olisit tekemässä korvapuusteja.
Älä kuitenkaan rullaa taikinaa vaan leikkaa pizzaleikkurilla levy vaakatasossa noin 1,5-2cm paksuiksi suikaleiksi. Ota uunivuoka ja voitele se kevyesti.

Asettele pullataikina suikaleet 'suoliston omaisesti' kiemurrellen vuokaan. Jätä suikaleiden väliin hiukan tilaa, koska pulla kohoaa ja lopputuloksen ei pitäisi olla liian tasainen/liian täynnä taikinaa.
Voitele taikina ja paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Paistoaika riippuu vuoan koosta/taikinan määrästä siinä.

Anna pullan hiukan jäähtyä ennen kuorrutuksen laittamista. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokerin joukkoon vettä ja punaista väriä. Kuorrutteen tulee olla juoksevaa. Kaada kuorrute pullan pintaan ja levitä sitä joka puolelle. 
Kuorrute tekee pullasta kivan mehevän, kaikki zombit tykkää.

Kommentit