Hempeät joulutähdet


 Pursota royal icingista hempeät joulutähdet kakkuihin, muffineihin, juustokakkuihin, kahvikakkuihin ja muihin joulun ajan lepoimuksiin koristeeksi. Valmiit koristeet säilyvät huoneenlämmössä, pölyltä suojattuina kauan hyvinä.

Royal Icing -resepti

450g tomusokeria (tähän käy makutomusokeri)
75ml vettä

Wiltonin pinkki pastaväri
Progel Gooseberry tai muu vihreä pastaväri


leivinpaperineliöitä

Leikkaa ensi kasa leivinpaperineliöitä. Yhdestä arkista saat tehtyä monta kymmentä neliötä. Neliön koko voi olla noin 4cm x 4cm. Laita sitten tyllat pursotinpusseihin valmiiksi.
Valmista royal icing. HUOM! Mittaa kaikki aineet tarkasti punnitsemalla, jotta saat hyvän royal icing:n tehtyä.
 Mittaa makutomusokeri yleiskoneen kulhoon. Mittaa marenkijauhe seuraavaksi ja kaada myös kulhoon. Mittaa vesi tarkasti. Aloita jauhojen sekoitus hitaalla nopeudella ettei sokeri pöllyä. Lisää vesi ja nosta nopeutta. Vatkaa kovalla noppeudella noin 7-9 minuuttia.
Royal icing on valmis kun seos on kuohkeaa ja vitivalkoista.

Siirrä seos kannelliseen kulhoon ja laita kansi heti kiinni. Royal icing kuivuu nopeasti. Valmis seos säilyy pari viikkoa jääkaapissa. Saat sen aina uudelleen käytettäväksi rivakasti sekoittamalla palettiveitsellä seisonut seos.

Värjää haluamasi määrä royal icingia vaaleanpunaiseksi ja laita pursotinpussiin, jossa on tylla #366.
Ota ruusunaula ja kiinnitä sen päälle leivinpaperineliö pienellä tipalla royal icingia. Neliö ei tulisi liikkua ruusunaulan päällä.
Aloita pursottamaan joulutähteä videossa kerrotulla tavalla.



Kommentit