Kuusen muotoiset marengit


Marenkikuuset makutomusokerista

4 kananmunan valkuaista

mausteeksi voit lisätä lähes valmiiseen vaahtoon 1tl kanelia

Vatkaa valkuaisia kunnes alkaa muodostua pientä vaahtoa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kovemmalla nopeudella kunnes vaahto on paksua ja vitivalkoista.
Marenkivaahto on valmis, kun nostat vispilän ja siihen jää kaunis marenkivaahtohuippu.

Värjää geelimäisillä pastaväreillä marenkivaahtoa.

Vihreissä kuusissa on käytetty Progel minttu vihreää väriä, vaaleanpunaisissa kuusissa Wiltonin pinkkiä väriä.

Laita värjätty marenkivaahto pursotinpussiin, jossa on 1M tylla (vihreät kuuset) tai #32 tylla (pinkit kuuset).
Pursota uunipellille leivinpaperille kuuset ja lisää tikkaritikut, jos haluat tehdä tikkareita. Viimeisenä voi ripotella koristerakeita marenkien päälle.

Paista 80 asteessa noin pari tuntia. 
Marengit ovat valmiit kun ne irtoavat leivinpaperista helposti.


 

Kommentit