Kääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1,5dl sokeri
- 3/4dl perunajauhoja
- 3/4dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl kardemummaa
Täytteeseen ja koristeluun
- 4dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- vadelmamarmeladi
Koristeluun kermavaahtoa, vadelmia, vadelma-melts sydämiä, lumihiutaleita ja kuivattua vadelmarouhetta.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperille pellille, tasoita ja paista uunissa 250 asteessa noin 8-10min.
Ota levy uunista ja kumoa se sokeroidulle leivinpaperille. Ota paistossa ollut leivinpaperi pois.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle vadelmamarmeladi ja puolet kermavaahdosta. Käännä rullaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin viilenemään (noin 30min).
Koristele kääretortun pinta pursottamalla kermavaahtoa ja asettamalla koristeet siihen. ❄️🩷
Kommentit
Lähetä kommentti