Talvinen kääretorttu

Kääretorttu

- 4 kananmunaa

- 1,5dl sokeri

- 3/4dl perunajauhoja

- 3/4dl vehnäjauhoja

- 1tl leivinjauhetta

- 1tl kardemummaa


Täytteeseen ja koristeluun

- 4dl vispikermaa

- 2 tl vaniljasokeria

- vadelmamarmeladi


Koristeluun kermavaahtoa, vadelmia, vadelma-melts sydämiä, lumihiutaleita ja kuivattua vadelmarouhetta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperille pellille, tasoita ja paista uunissa 250 asteessa noin 8-10min.

Ota levy uunista ja kumoa se sokeroidulle leivinpaperille. Ota paistossa ollut leivinpaperi pois.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle vadelmamarmeladi ja puolet kermavaahdosta. Käännä rullaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin viilenemään (noin 30min).

Koristele kääretortun pinta pursottamalla kermavaahtoa ja asettamalla koristeet siihen. ❄️🩷



 Sulata vadelma melts-napit pussin ohjeen mukaan. Kaada sydän silikonimuottiin ja anna kovettua jääkaapissa noin 30min. Voit halutessasi lisätä sydämiin vadelmarouhetta.

Kommentit