tiistai 29. syyskuuta 2009

Runebergin tortut

Runbergin päivää vietetään 5.2. ja kehittelimme maukkaat Runebergin tortut perinteitä kunnitoittaen hieman erilaisiin vuokiin.

Fredrika Runeberg leipoi miehelleen torttuja keksinmuruista sekä mantelista ja koristeli tortun sokerikuorrutuksella. Confetin Runebergin tortuissa maistat keksinmurut sekä mantelin ihastuttavan liköörin ryydittämänä.

Runebergin tortut:

  • 200g suolatonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • 1 dl kaurakeksimurua (noin 8 keksiä hakattuna muruiksi)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 tl Amaretto-likööriä
  • vadelmamarmelaadia
Kostutus ja kuorrutus:
  • Amaretto-likööriä
  • vadelmamarmelaadia
  • tomusokeri-vesikuorrutetta (värjätty pastaväreillä vaaleanpunaiseksi)
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.

Vaahdota pehmeä voi sekä sokerit. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksitellen.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon kuohukerman kera. Mausta takina Amaretto-liköörillä.

Lusikoi taikinaa silikonivuokaan noin 2/3 saakka. Paina jauhotetulla puhtaalla sormella kolo taikinaan ja lisää siihen vadelmamarmelaadia. Voit myös pursottaa vadelmamarmelaadin taikinaan.

Paista torttuja noin 15-18 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Anna torttujen jäähtyä ja lusikoi aikuisten torttujen pinnalle 2tl Amaretto-likööriä. Lusikoi pinnalle vielä vadelmamarmelaadia ja koristele sen ympärys tomusokeri-vesiseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti