tiistai 23. maaliskuuta 2010

Sitruunaiset rahkapullat

Pääsiäinen on jo ihan ovella ja perinteisiin pääsiäisherkkuihin lukeutuvat rahkapullat.
Me lisäsimme täytteeseen ihanaa sitruunaa ja leivoimme pullat kukan muotoisiksi. Ihanan keväistä ja hauska idea myös kevään juhliin ja valmistujaisiin!


Pullataikina:
  • 2,5 dl kevyt maitoa
  • vajaa 1/2 pakettia hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • noin 8-9 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää taikinanesteeseen kevyesti vatkattu muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.

Alusta jauhoja taikinaan ja lisää loppuvaiheessa sulatettu ja jäähtynyt voi. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja, taikinan tulee olla pehmeä. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa (mikroaaltouuni on hyvä!) paikassa reilu puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kaulitse noin 2 cm paksuksi levyksi. Paina Wiltonin kukkamuotilla taikinasta paloja ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota leivinliinalla peitettynä.

Sitruunainen täyte:

  • 1 purkki sitruunarahkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Paina pulliin pienellä lasilla keskelle syvennys ja voitele pullien reunat kananmunalla.


Lusikoi täytettä pullien keskelle.

Paista pullat noin 225-asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Voit koristella pullat myös esim. Wiltonin Candy Melts-koristelutuubeilla!

3 kommenttia:

  1. Voi että on kauniita pullia. En tajunnut että nuo koristelutuubit on tuommoisia, kovettuuko ne?
    T: Mirka

    VastaaPoista
  2. Ihania pullia!! Mahtava idea, pitääpä tehdä tällaisia :)

    VastaaPoista
  3. Voiko noita koristelutuubeja käyttää aina uudestaan lämmittämisen jälkeen? Miten säilytys avattuna?

    VastaaPoista