Muurikkaletut

Kesällä mökillä ja kotona maistuvat herkulliset muurinpohjaletut.
Mökillä letut voi paistaa Muurikalla nuotiolla ja kotona Muurikan uudessa pihakeittiössä joko kaasulla tai sähköllä. Muurinpohjaletut onnistuvat nuotiolla myös muillakin valurautapannuilla, nämä pienet ovatkin suloisia!
Meidään Confettilaisten mielestä herkullisimmat paistuvat mökkitunnelmissa nuotiolla ja tietenkin hyvässä seurassa.


Kokeile valmistaa taikina hyla-maitoon, kulutusmaitoon tai vichyyn. Vichyllä letuista tulee rapeita ja muutenkin lopputulos on aina hieman erilainen nesteestä riippuen! Muurikkaletut onnistuvat vaikka vedestäkin mikäli maitoa/vichyä ei mökiltä tai kotoa löydy.

Emme anna mitään tarkkaa ohjetta mutta muurikkalettuihin tarvitset nestettä, kananmunia, ripaus sokeria, vähän suolaa sekä ohra- ja vehnäjauhoja. Taikinan kannattaa antaa turvota vaikka yön yli, saat kuohkeampia lettuja!

Kokeile täytteeksi perinteisten hillojen ja marjojen sijaan rohkeasti Aura-juustoa sekä vaahterasiirappia, suosittelemme! Myös Korpihillan karpalo-konjakkisiirappi maistui Aura-juuston kera.

Vinkki! Valmista taikina kulhoon ja kaada kannuun, näin taikinaa on helppo annostella pannulle!

Kommentit

Lähetä kommentti