tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pähkinäinen kahvikakku


Keväiseen juhlapöytään sopii myös pähkinäinen kahvikakku. Voit käyttää myös muita pähkinöitä hasselpähkinöiden sijaan. 

Pähkinäinen kahvikakku

4 kananmunaa
4dl sokeria
200g voita tai margariinia
2dl maitoa
300g hasselpähkinärouhetta
4dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Koristeluun;
n.2dl hasselpähkinälevitettä (Nutella)
kourallinen hasselpähkinöitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini ja sekoita maitoon. Lisää se munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua. 
Pehmennä hasselpähkinälevitettä mikrossa juoksevaksi. Valuta sitä kakun pintaan ja koristele pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti