torstai 5. huhtikuuta 2012

Porkkanamuffinit


Tässä perinteisen porkkanakakun maku tuleekin hauskoista muffineista. Nämä kelpaavat vaikka pääsiäispupullekin. Sokerimassaporkkanat on helppo valmistaa tämän muotin avulla tai vapaalla kädellä pyöritellen pitkulaisia pötköjä, joihin tekee marsipaaniveitsellä viiltoja.

Porkkanamuffinit 12kpl

4 porkkanaa raastettuna
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1½tl kanelia
3/4dl mantelijauhetta
1/4dl pähkinärouhetta
100g margariinia sulatettuna
3 kananmunaa

kuorrutus:
1rsa vaniljatuorejuustoa
½dl tomusokeria
pähkinärouhetta
sokerimassa porkkanoita

Riko munien rakenne ja lisää porkkanaraaste sekä sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa paperisiin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Kuorruta muffinit ja koristele pähkinärouheella sekä sokerimassa porkkanoilla.


2 kommenttia:

  1. Hyviä oli, mutta kuorrute olisi saanut olla makeampi :)

    VastaaPoista
  2. Hyviä oli, mutta kuorrute olisi saanut olla makeampi :)

    VastaaPoista