tiistai 5. kesäkuuta 2012

Mansikkaraparperi trifle


Joskus ei mieli tee laisinkaan paistella kakunpohjaa, mutta mansikkainen kakku maistuisi. Kaupan valmiit pohjat ovat yksi vaihtoehto, mutta mielestäni ne ovat aivat liian "höttöisiä" eivätkä maistu oikeastaan miltään. Ratkaisu tähän voisi olla trifle, joka onkin kasattu kakun muotoon reunavuoan avulla.
Triflehän on yleensä kulhoon kerroksittain valmistettu herkku, jossa on kakunpohjaa, pullansiivuja tai keksejä sekä kermaa, rahkaa, marjoja jne. Vähän niinkuin pappilan hätävara.

Kokeilin kasata triflen nyt siis reunavuokaan, se onnistui hienosti, ja näin sain helposti ihanan herkun. Tämä sopii erittäin hyvin kesämökkien kahvipöytiin helppoutensa ja nopeutensa puolesta.

Mansikkaraparperi trifle kakunmuodossa 6-8 hlölle

200g Savoiard-keksejä
200g pakastemansikoita
100g raparperisosetta
0,5dl sokeria
2dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
mansikoita
suklaata

Aseta rengasvuoka tarjoiluastialle ja säädä se 26-28cm:n kokoiseksi. Sulata pakastemansikat ja jätä niihin hiukan sulamisnestettä. Survo mansikoita rikki haarukalla ja lisää joukkoon raparperisose sekä sokeri. Asettele savoiardi keksit vuoan pohjalle, ei haittaa vaikka kolosia jää. Minulla jäi muutama keksi ns. yli, jotka laitoin vain sitten toisten keksien päälle. Eli kaikki keksit voi käyttää.
Kaada keksien päälle mansikkaraparperiseos tasaisesti. Laita jääkaappiin hetkiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja rahka. Nostele kerma mansikkaraparperiseoksen päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja suklaarouheella. Anna imeytyä jääkaapissa hetken verran, jotta keksit hiukan pehmenevät. Tarjoile samana päivänä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti