maanantai 27. tammikuuta 2014

Herkkä pitsikuvioinen sydänkakku


Tässä kakussa yhdistyvät raikas päärynä ja mehevä mansikka. Lisäksi kakku sai päälleen herkän pitsikuvion tomusokerista.

Sydän-kakku pitsikuvioin

4 kananmunan kakkupohja (sydämen muotoinen)
lisää taikinaan ennen paistoa 2tl Progel tai Wiltonin pastaväriä

täyte:
5dl vispikermaa
1prk päärynä hyydykejauhetta

kuorrute:
2pkt (a 250g) kaulittava massa, mansikanmakuinen
1dl vispikermaa
tomusokeria
Wiltonin koristepaperi

Paista kakkupohja paria päivää ennen täyttöä.
Halkaise kakku kolmeen osaan. Vuoraa paistovuoka tuorekelmulla ja kokoa kakku siihen.
Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhepurkki (150g) 1dl:n kylmää vettä. Kaada se kermavaahtoon ja täytä kakku. Kostutukseen voit käyttää päärynä- tai mansikkamehua.
Käännä tuorekelmun siivut kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai mielellään yön yli. 
Kumoa kakku tarjoilualustalleen. Vatkaa 1dl kermaa vaahdoksi ja kuorruta sillä kakku. Kaulitse mansikkamassa tomusokerin avulla levyksi ja kuorruta sillä kakku.
Pitsikoristeen saat ethtyä koristepaperin ja tomusokerin avulla. Tomusokeri kannattaa ripotella siihen pienen sihvilän läpi.


Nauti itse ystävien kera tai anna lahjaksi!


1 kommentti: